Руснаци на протест в София срещу агресията, защитиха Украйна

Не оставайте безразлични, призоваха протестиращите
119

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Руснаци протестираха пред Руския културно-информационен център в столицата срещу агресивната политика на Владимир Путин спрямо Украйна.

Повечето от тях носеха саморъчно направени плакати, украсени с цветовете на украинското знаме – синьо и жълто. На тях те бяха написали: „Аз съм рускиня и съм против Путин. Не оставайте безразлични!“, „Аз съм от Русия. Аз съм против Путин. Аз съм против войната. Обичам Украйна“, „Не на войната“ на английски и руски език и др.

Александър Стоцки от Москва е дошъл на протеста, за да подкрепи Украйна, която за него е независима държава, предаде БГНЕС.

„Обявявам се срещу агресивните действия на Руската федерация в лицето на диктатора Владимир Путин. Аз съм срещу войната, защото това е против моите морални принципи“, каза той и заяви, че има много приятели в Украйна, както повечето обикновени руснаци.

„За мен случващото се там е откровен позор. Действията срещу Украйна не могат да се опишат. Бях потресен, когато всичко това започна. Не можех да повярвам“, сподели Александър Стоцки.

Той остро разкритикува потушаването на мирните протести в Москва и други руски градове срещу военните действия. Стоцки не може да повярва, че призивите „Не на войната“ в момента се преследват и заклеймяват като екстремистки в Русия.

Протестът е организиран от движението „За свободна Русия“. То беше учредено през февруари от пребиваващи в България руснаци, които се обявяват против политиката на Кремъл.

Кадри от протеста вижте в галерията на фотографа ни Димитър Кьосемарлиев!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
5
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Само отделете коментарите на БГрусофилята-путинист и руското посолство, помислете какви предатели има в БГето за копейки!
91
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не са руснаци а руско говорещи талибани останали без водка.
90
3
 
7
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
Край на руското присъствие по нашите черноморски курорти. Там вече ги грози смъртна опастност от украинсия реванш!
89
7
 
5
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 2 години
Какви руснаци бее,всичките са Рабинович и Ешкеназета,сигурно има и някой и друг Бандеровиц...
88
2
 
1
 
! Отговори
рускоговорящ преди 2 години
До: номер 92 Ясно, разбрах че си от бойците от партия "Възраждане" или някои подобни на тях. Разбираш от руски толкова колкото глapycите на лов за рускини по родните ни черноморски курорти!И 100 пъти да ми повториш една лъжа (че разбираш от руска граматика) тя пак си остава лъжа, не се напиняй.Вече ти казах, казвам отново и няма да потретям - падежите хич не ти се удават.Никого няма да излъжеш. Ако наистина знаеше руски, не патагонски, щеше поне от кумова срама да напишеш един ред.
87
8
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
В Русия всеки ден арестуват по няколко хиляди за протести срещу агресията на Путин комуниста.В България безродниците от БСП,Възраждане и Атака правят митинги в негова подкрепа:)
86
0
 
6
 
! Отговори
До анонимен 93 преди 2 години
Правилно го е написал на руски, не като теб на български Украйна - украИнец, а не украЙнец.
85
6
 
6
 
! Отговори
Леся украинка преди 2 години
Всички руски убийци на украинския народ и техните помагачи , ще бъдат издирени и наказани , за престъпленията си , срещу нашата Украйна! Ние сме навсякъде и няма къде да избягате или да се скриете! ПРИГОТВЕТЕ СЕ ЗА ВЪЗМЕЗДИЕТО!
84
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До рускоговорящКазах ти, надписите НЕ СА на правилен руски език, с грешна граматика са, с грешен правопис и не са писани от руснаци, ако щеш и на патагонски да ми пишеш, истината си остава същата.
83
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 91-абе неграмотници научете се да пишете бе! - това и УКРАЙНЦИТЕ не го разбират. нов език ли е.
82
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 76-а не е ли по добре както прави Путин да ги арестува, или е по добре както прави Бандера ,вдигнеш ли глава- куршум. Ето ти разлика.
81
7
 
6
 
! Отговори
рускоговорящ преди 2 години
Слава Украини!
80
5
 
4
 
! Отговори
рускоговорящ преди 2 години
До: номер 71 Ты кажется совсем офигел что ли? Причем тут тебе английский язык? Я с тобой на английском ли разговариваю как думаешь? Ты в русском мол разбираешься? Да ты на болгарском лялякать хорошо не умеешь! Самых украинцев видел как Путина на чистом русском языке ругают, причем тут тебе твоя английская хрень "ноу уор"!!!Да пошел ты наx*й!
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
87-ами то се въртеше из новините сума ти време бе. ужким бил шпионин името му е Киреев. После нещо станаха двама!
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 84-ами свършиха заучените фрази и ПРО"СТИ" *те кратуни толкоз могат.
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименА ти откъде знаеш, че преговарящия екип е убит и кой го е убил?
76
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
78--ЗНАМ КОЙ ГО Е ПИСАЛ! - МЛАДЕЖКАТА ГЕРБ. ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ НА ЕДНОКНИЖНИКА.
75
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бандера избива всичко което е на обратно от негово мнение. Има вече хиляди избити. Убиха и преговярящия екип със руснаците,та обикновените ли хора.Човека сеещ смърт сред украйнското население е БАНДЕРА"MURDER"
74
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименАми защо лъжат тогава, нито руснаци са писали тези надписи, нито руснаци ги държат тези надписи, защото щяха да забележат, че са грешно и неправилно написани!
73
4
 
6
 
! Отговори
До79 преди 2 години
Значи гнусно е че се защитават украинци а не че руснаците са агресори и заплашват с ядрена война.